Hypotheek spanje proces

Hypotheekproces in Spanje uitgelegd

In 6 stappen een hypotheek

De stappen voor het verkrijgen van een Hypotheek in Spanje

Een handig stappenplan van het proces van het verkrijgen van een Spaanse hypotheek. Lees hier welke stappen je dient te ondernemen!

Stap 1. Doe een financieringscheck

Het is verstandig om (online en gratis) te checken of een woning in Spanje eigenlijk wel voor je is weggelegd op dit moment. Via onze handige calculators (zoals de financieringscheck of eigen vermogen calculator) weet jij direct of de mogelijkheden er al zijn, óf dat je nog even moet sparen.

Stap 2. Vraag een hypotheekrapportage aan

Voordat je op huizenjacht gaat in Spanje is het verstandig je goed te oriënteren. Waar wil je een woning aankopen? Wat is de maximale financiering bij een Spaanse bank? Het is belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat, bereken daarom eerst jouw financieringsmogelijkheden. Op basis van jouw inkomen, vaste lasten en leeftijd kun je snel een rapportage aanvragen bij Hypotheek in Spanje Direct. Met deze informatie kun je met een gerust hart en financiële onderbouwing op huizenjacht in Spanje!

Stap 3. Dossier verzamelen

Je bent een onbekende buitenlander die een financiering aanvraagt in Spanje. De Spaanse bank vraagt daarom diverse documenten op. Bekijk welke documenten je dient aan te leveren! Via Hypotheek in Spanje Direct ontvang je een tevens een uploadportaal waar je de documenten veilig online kunt uploaden. Zodra het dossier compleet is doen wij de vertaalslag en presenteren jou uitgebreid en goed bij onze bank.

Stap 4. Onderhandeling met de bank

Vanaf hier ga je het spannendste tegemoet! Gewapend met een goed dossier en goede condities vanwege onze jarenlange samenwerkingen met de Spaanse banken, ga jij de finale onderhandelingen doen. Het dossier en de vertaalslag liggen bij ons, maar jij regelt de handtekening bij de bank.

Stap 5. Taxatie van de woning

Zodra je akkoord gaat met de aanbieding van de bank, opent de bank een bankrekening voor jou. Persoonlijk naar de Spaanse bank komen? Via ons is het tevens mogelijk de bankrekening op afstand te openen. De volgende stap is de taxatie van de Spaanse woning. Een belangrijk onderdeel van het proces, aangezien de bank mede de uiteindelijke financiering geeft op basis van de waarde van de woning!

Stap 6. Passeren

Alle partijen (notaris, bank, koper, verkoper) zullen samen een gewenste passeer datum kiezen. De meest gebruikelijke situatie is dat de woning en hypotheek op hetzelfde moment passeren. Het einde van het proces is in zicht! Vanaf nu kan je gaan genieten van jouw Spaanse droomwoning!

 

Klinkt dit goed?

Regel je hypotheek in Spanje dan bij ons

Onze execution only hypotheek is uniek. Een model waarbij jij de laagste prijs betaald en zelf de touwtjes in handen houdt. Lees meer hierover: