Aankoopkosten berekenen voor woning in Spanje

Bereken eenvoudig via onze calculator hoeveel je kosten gaan zijn om je droomwoning in Spanje te kopen.

Aankoopkosten calculator

Heb je een woning of vastgoed op het oog in Spanje? Dan zul je voor de aankoop een gedeelte moeten financieren met eigen vermogen. Je hebt namelijk te maken met zaken als overdrachtsbelasting en kosten koper.

Factoren die we meenemen:

Bij het kopen van een huis in Spanje komen verschillende zaken kijken. Naast de prijs van het huis zelf houden we rekening met de ITP (Impuesto sobre Transmisiones Patrimoniales), IVA (BTW), notariskosten, registratiekosten, en eventuele kosten voor externe specialisten. De exacte tarieven kunnen variëren per autonome regio in Spanje, wat het extra complex maakt.

Wie is hiermee geholpen?

Of je nu pensionado bent die op zoek is naar zonnige leefruimte, een stel dat een tweede woonruimte in Spanje ambieert, of gewoon iemand die houdt van de Spaanse cultuur en levensstijl, deze berekening helpt bij inzicht krijgen bij de financiële kant van het verhaal.

Wil jij graag weten welk bedrag je nodig gaat hebben voor het vastgoed dat je op het oog hebt?

Bereken het hieronder zelf, op basis van het vastgoedobject dat je op het oog hebt.

maximale-hypotheek-in-spanje-350x350

Aankoopkosten berekenen:

Let op: de kosten die we berekenen zijn slechts een indicatie en er kan geen beroep worden gedaan op de geldigheid hiervan, nog aanspraak op toepassing van genoemde kosten.

Bereken je aankoopkosten voor je woningaankoop in Spanje (non-residenten)

Het kopen van een woning in Spanje is een droom voor velen, maar de financiële aspecten kunnen ingewikkeld zijn, vooral indien je een buitenlander (non-resident) van Spanje bent. Wij helpen je graag verder met een duidelijke berekening van jouw mogelijke aankoopkosten in Spanje! Hier vind je tevens een handige calculator waarmee je eenvoudig kunt uitrekenen wat de totale kosten zijn bij het kopen van onroerend goed in Spanje.

Waarom deze aankoopcalculator?

We snappen dat je geen tijd hebt om urenlang te zoeken naar informatie over belastingtarieven, notariskosten, en andere verborgen kosten. Daarom hebben we deze calculator ontworpen die alles voor je uitrekent. Door enkele basisgegevens in te voeren krijg je een compleet overzicht van de geschatte kosten.