Hypotheek financieringscheck Spanje

Benieuwd of het mogelijk is om een hypotheekaanvraag te starten? Dan is een hypotheek financieringscheck handig voor jou. Hiermee krijg je gratis en direct duidelijkheid of een berekening van jouw maximale hypotheek zinvol is én of je überhaupt een hypotheek kunt krijgen.

Belangrijkste eis:

Debt to Income Ratio

Een hypotheekaanvraag is alleen zinvol als jouw DTI score (Debt to Income ratio) genoeg ruimte biedt. De banken in Spanje stellen namelijk de eis dat maximaal 35% van het netto-inkomen gebruikt mag worden voor álle vaste lasten, zoals bruto woonlasten, kredieten en partneralimentatie in heel Europa samen. Bereken hier of jouw DTI genoeg ruimte biedt:

Let op: de Debt-to-Income ratio is slechts één van de factoren waar rekening mee wordt gehouden, maar wel een belangrijke factor om aan te voldoen.

maximale-hypotheek-in-spanje-350x350
Hypotheek Spanje Calculator

Bereken of jouw DTI lager dan 30% is

Dit is het netto maandinkomen van jou + eventuele partner. Als je in loondienst bent mag je hier 8% vakantiegeld bij rekenen.
De maandlasten aan je huidige woning (bruto hypotheeklasten of kale maandhuur)
Hieronder worden eventuele partneralimentatie bedoeld en langdurige kredieten, zoals een studielening, autolease of creditcard verplichtingen.
Deze kun je ook vinden in je BKR overzicht
Lasten tot inkomen verhouding:

Helaas, jouw DTI score is hoger dan 30%. Het is niet mogelijk om de hypotheekcheck te voltooien of een hypotheek aan te vragen in Spanje. Wil je meer weten over de eisen die (onze aangesloten) Spaanse banken stellen? Ga dan naar onze kennisbank.

Top! Jouw DTI score is lager dan 30%. Dit betekent dat je de hypotheekcheck kunt uitvoeren!

Naar de hypotheekcheck

Testimonials

Wat klanten zeggen

Rebecca

“Het team van Hypotheek in Spanje Direct heeft ons fantastisch geholpen. Wij hadden een financieel complexe aanvraag maar door de goede Spaanse contacten is het toch gelukt. Mede door de taalbarrière en het lastige hypotheektraject in Spanje was dit ons bij een lokale bank waarschijnlijk nooit gelukt.”

Richard

“Mijn partner en ik waren zelf bezig met verschillende banken in Spanje maar dit duurde allemaal erg lang. Vanaf het moment dat wij de hulp van Hypotheek in Spanje Direct inschakelden, kwam alles in een versnelling. Wij hebben nu ons huis, zelfs met alle beperkingen tijdens de coronacrisis redelijk snel kunnen kopen.”

Gerrit

“Ik ben vlot en goed geholpen met het vinden van de juiste Spaanse bank voor mijn hypotheek. Ben vriendelijk geholpen en er werd accuraat gereageerd op mijn vragen. Hartelijk dank!!”