caixabank hypotheek

Hypotheek aanvragen via CaixaBank

Waar moet je op letten?

Zelf een Spaanse hypotheek aanvragen via CaixaBank - Waar moet je op letten?

De kans is groot dat je al eens van deze bank hebt gehoord: CaixaBank of La Caixa. Veel Nederlanders hebben een hypotheek voor hun woning afgesloten bij deze bekende bank in Spanje. CaixaBank biedt hun hypotheken sinds enige tijd ook aan via een speciaal Nederlands portaal.

De voordelen die ze met deze service bieden zijn o.a. een snelle responstijd, een eenvoudig uploadsysteem en als belangrijkste: het kunnen aanleveren van documenten zonder deze eerst te vertalen. Maar is het hypotheekaanvraagproces ook echt zo eenvoudig als het lijkt?

Wij hebben dit getest en informeren je graag als je van plan bent zelf je Spaanse hypotheek aan te vragen bij CaixaBank.

Eenvoudig documenten aanleveren

CaixaBank werkt met een uploadsysteem voor het aanleveren van documenten. Handig, want hiervoor hoef je dus de deur niet uit. Een ander groot bijkomend voordeel is dat CaixaBank gewoon je Nederlandse documenten accepteert zonder vertaling. Maar naast de benodigde documentatie moet je ook de nodige formulieren van de bank zelf invullen, en daar kan nog wel eens verwarring bij ontstaan. Bij zoiets belangrijks als een hypotheekaanvraag is het wel fijn als er iemand die er verstand van heeft met je meekijkt en hier en daar uitleg geeft. En juist die service laat nogal eens op zich wachten...

“Hieronder stuur ik je door wat ik terugkreeg van La Caixa en wat er allemaal weer anders moet. Ik heb hier geen zin en tijd voor dus wil heel graag met jou verder.” - klant van Hypotheek in Spanje Direct.

 

Gemiddelde tijd om een hypotheek aan te vragen

CaixaBank zorgt normaal dat ze binnen 48 uur na het aanleveren van alle benodigde informatie op je aanvraag terugkomen. Dit kan wellicht zo zijn, maar voordat de bank ook echt alle juiste informatie binnen heeft ben je toch al gauw een aantal weken verder. Bekijk ook de video anders:

“Iemand zou mij helpen met het invullen van de hypotheekaanvraag van La Caixa maar aangezien ik hier al 4 weken op wacht wil ik verder.”

 

Toch liever snel je hypotheekaanvraag in Spanje geregeld?

Een leuk idee van CaixaBank, zo’n Nederlands portaal, maar de service gaat toch een beetje op z’n Spaans. Als je daar geen zin in hebt en liever hulp ontvangt bij het aanleveren van alle documenten, dan kunnen wij je daarbij van dienst zijn. Bij Hypotheek in Spanje Direct kun je een execution only hypotheek aanvragen. Hierbij helpen we jou en zorgen we dat jouw documenten perfect worden aangeleverd en dat de hele aanvraag goed is geregeld. Je hoeft dan alleen zelf de puntjes op de i te zetten.