caixabank hypotheek

Hypotheek aanvragen via CaixaBank

Waar moet je op letten?

Zelf een Spaanse hypotheek aanvragen via CaixaBank - Waar moet je op letten?

De kans is groot dat je al eens van deze bank hebt gehoord: CaixaBank of La Caixa. Veel Nederlanders die een woning (willen) kopen in Spanje, kijken naar deze bekende bank in Spanje. CaixaBank biedt namelijk hypotheken sinds enige tijd ook aan via hun eigen portaal in Nederland, ook wel Holabank genoemd.

Caixabank geeft zelf aan dat ze veel voordelen bieden, zoals een snelle responstijd, een eenvoudig uploadsysteem en als belangrijkste: het kunnen aanleveren van documenten zonder deze eerst te vertalen. Maar is het hypotheekaanvraagproces ook echt zo eenvoudig als het lijkt?

Wij hebben dit getest en informeren je graag als je van plan bent zelf je Spaanse hypotheek aan te vragen bij CaixaBank.

Hoe werkt het aanvraagsysteem van Caixa bank?

CaixaBank werkt met een uploadsysteem voor het aanleveren van documenten. Handig, want in Spanje is online uploaden helaas nog een zeldzaamheid. Een ander groot bijkomend voordeel is dat CaixaBank gewoon je Nederlandse documenten accepteert zonder vertaling. Die doen zij als service.

Maar naast de benodigde documentatie moet je ook de nodige formulieren van de bank zelf invullen, en daar kan nog wel eens verwarring bij ontstaan. Vaak ook omdat je als aankoper blind het systeem ingaat en verwacht dat het wel goed komt... Bij zoiets belangrijks als een hypotheekaanvraag is het wel fijn dat je weet of je aanvraag wel in behandeling wordt genomen!

Wat een van onze klanten ons stuurde:

“Hieronder stuur ik je wat ik terugkreeg van La Caixa en wat er allemaal weer anders moet. Volgens mij willen ze mij helemaal geen hypotheek geven!” - klant van Hypotheek in Spanje Direct.

 

Gemiddelde tijd om een hypotheek aan te vragen

CaixaBank geeft aan dat ze normaal binnen 48 uur na het aanleveren van alle benodigde informatie op je aanvraag terugkomen. Helaas blijkt de realiteit weerbarstiger. De gemiddelde doorlooptijd is niet voor niets 7 a 10 weken! Onvoorbereid ben je toch al gauw een aantal weken verder. En dat is jammer.

Maar hoe kan het dan wel?

 

Goed voorbereid je aanvraag starten bij Holabank van Caixa

Alhoewel de service van Caixa een hele stap voorwaarts is, loopt het toch een beetje op z’n Spaans. Welkom bij het typische mañana mañana! Wil je liever wat hulp bij de voorbereiding? Zodat je weet of Caixabank jou wel gaat aannemen als klant? En dat je alles helemaal klaar hebt, zodat je zo door de aanvraag heen loopt? Bij Hypotheek in Spanje Direct krijg je de hulp die je zoekt.

Wij zorgen voor alle checks, zodat je weet dat jouw aanvraag wordt geaccepteerd (of niet). Én we bereiden je uiteraard graag voor, bijvoorbeeld met onze informatie uit onze whitepapers of met het voorbereiden van je documenten. Je hoeft dan alleen zelf de puntjes op de i te zetten.