maximale financiering spaanse bank

Wat kun je maximaal lenen bij een Spaanse bank?

Maximale financiering in Spanje

Wat kan ik lenen bij een Spaanse bank?

In tegenstelling tot in Nederland, is een 100% hypotheek niet mogelijk in Spanje. Een Spanjaard kan een maximale hypotheek van 80% krijgen. Voor een non-resident (Nederlander) geven de banken een maximale hypotheek van 70%. Dit is voor de bank een topfinanciering.

De Spaanse bank berekent de hypotheek altijd over de laagste waarde. Dit is óf de aankoopsom óf de taxatiewaarde. Stel dat de taxatiewaarde lager uitvalt dan de aankoopsom, zal de Spaanse bank de hypotheek berekenen over de taxatiewaarde. Hierdoor kan jouw financiering lager uitvallen dan tevoren is berekend. Houd hier altijd rekening mee!

Ons advies is om alvast een taxatie uit te laten voeren alvorens de woning aan te kopen.

Hoeveel eigen vermogen heb ik nodig?

De Spaanse bank geeft een maximale financiering van 70% van de laagste waarde van de woning. Dit betekent dat er minimaal 30% uit eigen vermogen gefinancierd dient te worden. Dit bedrag dient aantoonbaar te zijn op een rekeningafschrift van een spaarrekening. Een uitzondering hierop is eigen vermogen in een holding.

Let op: de overwaarde van jouw Nederlandse woning wordt niet gerekend tot jouw eigen vermogen.

Tevens wordt toekomstig eigen vermogen niet meegerekend voor het beoordelen van jouw hypotheekaanvraag. Vergeet ook niet de kosten koper bij aankoop van een Spaanse woning!

 

Bereken je benodigde eigen vermogen:

Wil je graag weten hoeveel eigen geld je nu zelf moet inbrengen? Wij hebben een handige online tool hiervoor ontwikkeld. Bereken het nu: