Hypotheek Spanje zelf afsluiten

Zelf je Spaanse hypotheek afsluiten via Execution Only

Nieuwe vorm in de hypotheekmarkt

Al jaren is het een begrip en mogelijkheid in Nederland: zélf je hypotheek afsluiten. Ben je echter op zoek naar een koopwoning in Spanje, dan zul je snel merken dat de mogelijkheden daar zeer beperkt zijn, met name voor buitenlanders.

Vanaf januari 2020 kun je via Hypotheek in Spanje Direct nu wél zelf je hypotheek regelen. Uit gesprekken met klanten, partners en banken is gebleken dat deze optie één van de meest gevraagde opties voor een hypotheek is. Met deze optie regel je gewoon online, vanuit Nederland, een hypotheek bij een Spaanse bank. Geen lange bezoeken aan banken en overbodige kosten voor vliegtickets.

Hypotheek in Spanje Direct is daarmee de eerste aanbieder die het mogelijk maakt zelf je hypotheek af te sluiten in Spanje!

Hoe werkt zelf je hypotheek afsluiten?

Indien je zelf met je hypotheek aan de slag wilt, kun je gebruik maken van het netwerk van Hypotheek in Spanje Direct. Door onze connecties brengen we jou op basis van jouw profiel in contact met een Spaanse bank.

uploaden hypotheek spanje

Via onze digitale uploadomgeving bouw je je eigen dossier op, waarmee de bank inzicht krijgt in jouw gegevens. Daarnaast krijg je toegang tot onze complete kennisbank om jezelf in te lezen indien nodig en gewenst.

Belangrijk is dat je vervolgens zelf het contact en de onderhandeling doet. Hypotheek in Spanje direct brengt jou de beste contacten uit haar netwerk van Spaanse banken. De kosten voor het zelf afsluiten houden we zo extra laag voor jou!

Zelf je Spaanse hypotheek afsluiten geschikt voor jou?

Een hypotheek zelf afsluiten klinkt aantrekkelijk, voor een lage prijs regel je namelijk jouw financiering vanuit Nederland bij een Spaanse bank. Maar in hoeverre past dit product bij jou? Een paar vuistregels voor zelf je hypotheek te regelen:

  • Je hebt tijd om aandacht te besteden aan de hypotheekaanvraag en contact te onderhouden met de Spaanse bank.
  • Er is kennis over zaken doen in Spanje en je vindt het niet erg om de onderhandelingen over de beste aanbieding bij de bank op je te nemen.
  • Je bent volledig op de hoogte van je financiële onderbouwing. Bijvoorbeeld omdat je in loondienst bent; of als ondernemer je volledige boekhouding kent.
  • Het contact met de bank verloopt in het Engels of in het Spaans.

 

 “Houd er rekening mee dat zelf je hypotheek regelen een risicoproduct is. Zorg daarom dat je uitstekend op de hoogte bent van je eigen financiën. Het risico van een goede aankoop ligt namelijk bij jezelf; ook als de bank géén hypotheek kan verstrekken.”  Patrick Kruger, consultant

 

Wettelijke verplichtingen voor zelf afsluiten?

In Nederlands eist de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat je eerst een kennis- en ervaringstoets afneemt voordat je zelf een hypotheek regelt. Deze regelgeving is er in Spanje (nog) niet. Daarom hebben we bij Hypotheek Spanje Direct zélf een korte kennistest ontwikkeld:

▶ Doe de Kennistest

 

Regel zelf je Hypotheek in Spanje:

Overtuigd om zelf je hypotheek te regelen? Je vindt meer informatie op onze pagina's en de productpagina. Wil je graag meer advies over een verstandige keuze? Neem gerust vrijblijvend contact op!